Secundair volwassenenonderwijs
Het secundair volwassenenonderwijs (SVO) richt zich naar volwassenen vanaf de leeftijd van 18 jaar. Je kan er bv. een taal aanleren, ICT-opleidngen maar ook opleidingen die kunnen leiden naar een diploma secundair onderwijs.
Wat mag je verwachten van het SVO?
Je volgt lessen maar je zit nu tussen volwassenen van alle leeftijden. Je draagt ook zelf meer verantwoordelijkheid om de lessen te volgen, verwerken, …
Organisatie van het SVO
De centra voor volwassenenonderwijs (CVO) staan in voor de organisatie van het SVO. Het kan gaan over contactonderwijs, en dit overdag, ’s avonds, op weekdagen of op zaterdag. Maar men kan evengoed verwachten dat je leert via zelfstudie of leert via een digitaal platform. Of combinaties van deze vormen van onderwijs. De opleidingen worden in modules (pakketten) aangeboden. De verschillende afgewerkte modules tezamen vormen het geheel van de opleiding.
Wat kan je behalen via het SVO?
We zetten de verschillende bekwaamheidsbewijzen op een rijtje:
- Een deelcertificaat per geslaagde module
- Een diploma SO als je geslaagd bent voor alle modules in je opleiding op ASO- niveau 3e graad
- Een diploma SO als je geslaagd bent voor alle modules in je diplomagerichte opleiding + voor de opleiding Aanvullende Algemene Vorming.
- Een certificaat als je geslaagd bent in een niet- diplomagerichte opleiding (met uitzondering van bedrijfsbeheer)
- Een getuigschrift basiskennis bedrijfsbeheer als je geslaagd bent voor je opleiding Bedrijfsbeheer (studiegebied Handel), belangrijk voor het starten van een eigen zaak.